Winnaars Energie Challenge!

By
2473

Ons HMM-team is onlangs, mede door de inbreng van onze 3M Isolerende Raamfolie, winnaar geworden van de Energie Challenge – Woonstad Rotterdam.

Bijna 40 teams deden mee aan deze innovatieve Challenge.
Reclame & Design deed met het Team HMM Vastgoed Onderhoud mee als 3M Premium Partner Window Films Nederland.

Over de Energie Challange

Het terugbrengen van de CO2-uitstoot van huurwoningen kan volgens de Rotterdamse woningcorporatie alleen door technische verbeteringen te combineren met oog voor de belangen van de bewoners. De oplossingen die Woonstad Rotterdam zoekt dienen voor de bewoners gelijke of lagere energielasten op te leveren en het comfort voor de bewoners niet te verminderen.

Zonder acceptatie van de maatregelen en een energiezuiniger levensstijl door de huurders hebben aanpassingen onvoldoende effect. “Met de Energie Challenge verbinden we twee werelden”, stelt Maria Molenaar, “Duurzaam wonen kan alleen wanneer we samen optrekken met onze huurders. We willen ze daarbij graag helpen. En dat kunnen we weer alleen wanneer we partners hebben die dezelfde aanpak voor ogen hebben. Techniek moet ten dienste staan van mens en milieu.” De inzendingen komen uit verschillende hoeken en bieden diverse mogelijkheden om de CO2-uitstoot van bestaande woningen terug te brengen.

Twee jury’s buigen zich over de inzendingen. Een bewonersjury, bestaand uit bewoners van de drie portiekflats die meedoen aan de Energie Challenge, en een vakjury bepalen samen welke partijen straks hun oplossing mogen gaan toetsen samen met de bewoners. De bewonersjury legt de nadruk op wat de plannen voor hen zouden betekenen. De vakjury beoordeelt alle criteria.

Samen komen beide jury’s tot maximaal vijf partijen die een samenwerking met Woonstad Rotterdam aangaan. “We dragen de pitches nu over aan onze jury’s en kijken uit naar hun keuze”, zegt Maria Molenaar. Voorzitter van de vakjury en samengestelde jury is Annemarie van Doorn van de Dutch Green Building Council.